12.10.19 Filip Lemaitre

Zelfstandig wonen krijgt topprioriteit bij deze nieuwe generatie ouderen

‘Seniors Are Buying Tiny Homes to Live Their Golden Years Off the Grid*. Deze post werd me getipt omdat ‘senioren’, ‘tiny houses’ en ‘off-grid’ onderwerpen zijn die hoog scoren in mijn interesses. Zo’n ‘tiny house’, blijkt uit dit artikel, werd intussen ook een alternatieve woonoplossing voor een generatie van nieuwe en toekomstige ouderen die niet staan te popelen om hun intrek te nemen in één of ander woonzorgcentrum of rust en verzorgingstehuis. Dat laatste is niets nieuw onder de zon. In 2017 lieten de vijftigers in Limburg unaniem (99%) weten dat ze er niet aan dachten om hun laatste levensjaren te slijten in een woonzorgcentrum of rust- en verzorgingstehuis. Dat er alternatieven moeten komen, is duidelijk.
30.09.19 Mélanie Bérard

Zuid-Korea innoveert voor zijn senioren

Het isolement van ouderen is een problematiek die onze grenzen overstijgt. Om de nieuwe innovatie op het gebied van ondersteuning van senioren te kennen, moet je naar Seoul vliegen.

23.09.19 Filip Lemaitre

Vijftigers die zich dertigers voelen, zijn het daarom nog niet

“Als ‘fifty the new thirty’ is en ‘sixty the new forty’, waarom delen we hen dan ook niet in bij de dertigers en veertigers voor onze marketing en communicatie?” Dit was een vraag die me door een alerte deelnemer aan een workshop ‘Silver Marketing’ voor de voeten werd geworpen. “Dit zou het toch allemaal een stuk eenvoudiger maken”, voegde ze er nog aan toe. Ik zag in haar ogen dat ze op een "ja" van mij hoopte zodat ze een trein vroeger naar huis kon nemen, want over die doelgroep wist ze intussen alles. Ze was zelf een dertiger en voor dit marktsegment stonden al een mooie reeks succesvolle marketing- en communicatiecampagnes op haar portfolio. Jammer genoeg moest ik haar teleurstellen. Het was toch niet zo eenvoudig als ze hoopte dat het zou zijn.
12.09.19 Mélanie Bérard

De samenleving van een lang leven moet worden opgebouwd

Innovatie voor ouderen is goed, maar diversificatie van innovatie voor ouderen is nog beter!