12.11.19 Filip Lemaitre

De Silver Driver

Dat de autobestuurder maar ook de passagier een dagje ouder wordt, is je wellicht ook al opgevallen. Ook het aantal silver drivers groeit verder aan. De afgelopen 10 jaren zag VIAS een stijgend aandeel van oudere bestuurders die nog regelmatig rijden. Een stijging die het grootst was bij de 85-plusser.
22.10.19 Mélanie Bérard

Senioren die zich professioneel omscholen

Veranderen van loopbaan net wanneer je door de professionele wereld als "senior" wordt beschouwd? Of dit nu het gevolg is van een ontslag, met het doel om hun eigen baas te worden of om hun professionele activiteit beter op hun eigen waarden af te stemmen, veel senioren verleggen hun grenzen en gooien hun leven om na hun 50e.

12.10.19 Filip Lemaitre

Zelfstandig wonen krijgt topprioriteit bij deze nieuwe generatie ouderen

‘Seniors Are Buying Tiny Homes to Live Their Golden Years Off the Grid*. Deze post werd me getipt omdat ‘senioren’, ‘tiny houses’ en ‘off-grid’ onderwerpen zijn die hoog scoren in mijn interesses. Zo’n ‘tiny house’, blijkt uit dit artikel, werd intussen ook een alternatieve woonoplossing voor een generatie van nieuwe en toekomstige ouderen die niet staan te popelen om hun intrek te nemen in één of ander woonzorgcentrum of rust en verzorgingstehuis. Dat laatste is niets nieuw onder de zon. In 2017 lieten de vijftigers in Limburg unaniem (99%) weten dat ze er niet aan dachten om hun laatste levensjaren te slijten in een woonzorgcentrum of rust- en verzorgingstehuis. Dat er alternatieven moeten komen, is duidelijk.
30.09.19 Mélanie Bérard

Zuid-Korea innoveert voor zijn senioren

Het isolement van ouderen is een problematiek die onze grenzen overstijgt. Om de nieuwe innovatie op het gebied van ondersteuning van senioren te kennen, moet je naar Seoul vliegen.