Babyboomers kiezen steeds meer voor luxeappartementen

Hoewel een groot aantal babyboomers zich in een financiële positie bevindt om nieuwe huizen te kopen, kiezen ze er steeds meer voor om luxeappartementen te huren met een heleboel voorzieningen die hun leven aangenamer en eenvoudiger maken.

04.01.18 Sylvie Mayi

Wanneer mensen ouder worden, willen ze zich slechts op een beperkt aantal dingen concentreren. Het leven in een appartement laat hen toe om zich enkel te focussen op de dingen die er echt toe doen en de dingen die te veel tijd kosten uit hun leven te bannen. In veel gevallen gaat het om gemeenschappelijke woonprojecten, die veel gelegenheid tot socialiseren en volwasseneneducatie bieden. Veel senioren zijn op zoek naar meer flexibiliteit en wat gezelligheid, of ze nu een echtgenoot verloren hebben, gescheiden zijn of weinig familie hebben.

Daarnaast zijn veel babyboomers op zoek naar een onderhoudsvrij leven en daarvoor zijn ze bereid om wat ruimte op te offeren. Wanneer het toilet overstroomt, willen ze dat iemand er voor zorgt. Ook persoonlijke bescherming en veiligheid spelen een rol. Wanneer ze met een gezondheidskwaal kampen, hoeven ze slechts de telefoon te nemen en naar de receptie te bellen en alles wordt verder voor hen geregeld.

52% van de 50-plussers woont momenteel in een alleenstaand huis. Maar liefst 47% denkt eraan om in de toekomst nog van woonst te veranderen, waarvan 44% de voorkeur geeft aan een appartement of studio. Bij de keuze van een nieuwe woning hechten 50-plussers het meeste belang aan de ligging van de woning, de prijs en de beschikbaarheid over comfort.*

*Bron: Roularta Research/ Survey Ik Ga Bouwen/Je Vais Construire 2017