Online ontmoetingen tussen vijftigplussers: stop vooroordelen

Met de aankondiging van een bestand van 850.000 geregistreerde personen, DisonDemain, heeft de datingsite voor senioren zich tot taak gesteld om vooroordelen omver te werpen.

29.01.19 Sophie Benoit

Tegenwoordig zijn er steeds meer alleenstaande vijftigplussers. Deze trend neemt toe met de jaren en scheidingen die zich voordoen na de leeftijd van 50 jaar of wanneer de pensioengerechtigde leeftijd bereikt wordt. Helaas is er ook het geval van "jonge" weduwen of weduwnaars.

Deze gescheiden echtgenoten beginnen dan in de meeste gevallen aan een nieuwe fase van hun bestaan. Een nieuwe jeugd voor sommigen zelfs, die nu nog maar één doel voor ogen hebben: een nieuw leven beginnen en hun zielsverwant vinden.

Vandaar de ontwikkeling van datingsites zoals DisonsDemain, die specifiek gericht zijn op vijftigplussers. Het is niet de enige, maar wel een van de leiders op de markt.

Volgens de site zoeken alleenstaanden boven de 50 niet langer alleen maar iemand om de eenzaamheid te vergeten, integendeel: bijna tweederde (63%) gelooft nog steeds in ware liefde! In feite zijn ze op zoek naar iemand die op dezelfde golflengte zit en met wie ze nieuwe ervaringen kunnen opdoen: de overgrote meerderheid (84%) van de 50+ singles vindt het belangrijk om dezelfde interesses te delen.

Leven in het moment en zichzelf bevrijden van beperkingen: zo willen deze alleenstaande vijftigplussers hun liefdesverhaal samen beleven! In tegenstelling tot de dertigers richten ze zich niet op het succes van de ander, op zijn lichaamsbouw of overtuigingen, maar veel meer op zijn persoonlijkheid, zijn passies, zijn visie op het leven..... Slechts 3% van de vijftigplussers zou vallen voor een persoon met een goed uiterlijk en 9% van hen wil dezelfde overtuigingen delen als hun partner.

Tot slot is een laatste vooroordeel dat we op het hoogtepunt van het succes van de liefdesrelatie staan als we met onze partner verhuizen.... Maar nogmaals, de vijftigplussers bewijzen het tegendeel: voor 43% van hen is een perfecte relatie een relatie waarin iedereen alleen woont. Sommige gaan veel verder dan de traditionele relaties, want bijna een derde (28%) staat open voor een open relatie!