Senioren die zich professioneel omscholen

Veranderen van loopbaan net wanneer je door de professionele wereld als "senior" wordt beschouwd? Of dit nu het gevolg is van een ontslag, met het doel om hun eigen baas te worden of om hun professionele activiteit beter op hun eigen waarden af te stemmen, veel senioren verleggen hun grenzen en gooien hun leven om na hun 50e.

22.10.19 Mélanie Bérard

Zich omscholen na de leeftijd van 50 jaar is soms meer een gedwongen overlevingsplan dan een bewuste levenskeuze. Want als men op deze leeftijd over het algemeen iets minder werkloos is dan het gemiddelde (6,5% voor 50-60-jarigen tegenover 9% in het algemeen), dan is het op deze leeftijd moeilijker om er overheen te komen (64% van de 50-plussers is al meer dan een jaar werkloos, tegenover 45% van de werklozen in het algemeen). In Frankrijk zijn senioren – die al vanaf hun 45e deze stempel kunnen krijgen – niet erg populair op de arbeidsmarkt. In bedrijven is dit vaak het moment waarop hun carrière het plafond bereikt, waarop de jongere collega’s met hen concurreren.

Bovendien wordt slechts 35% van de werklozen in de leeftijdsgroep 55-59 jaar opnieuw ingeschakeld, tegenover 50% van de 50-54-jarigen. Vooral ouderen hebben te maken met langdurige werkloosheid (langer dan een jaar).

Professionele omscholing lijkt voor vijftigplussers dus een ideale kans om hun leven te veranderen, een nieuwe impuls te geven en te investeren in missies die beter afgestemd zijn op hun eigen waarden. Ervaring, maturiteit, motivatie, een goed gevestigd waardesysteem, maar ook een stabielere familiale en financiële situatie, enz.: de middelbare leeftijd lijkt het perfecte moment om het leven om te gooien en de weg naar het pensioen in te slaan, liefst zo comfortabel mogelijk.

Een nieuw professioneel pad inslaan vereist vaak zich bijscholen, zich vormen en zich verrijken. Veel scholen en opleidingen stellen zich nu dan ook open voor senioren, zoals de informaticaschool 42 die mede opgericht is door Xavier Niel en Nicolas Sadirac. Voorheen eisten ze dat de leerlingen tussen de 18 en 30 jaar oud waren. Nu hebben ze besloten een eind te maken aan deze regel. Deze opleiding is gratis en zonder diplomavoorwaarden en zal toegankelijk zijn voor alle junior- en seniorprofielen in het kader van een professionele omscholing of een zoektocht naar werk. Kandidaten worden alleen beoordeeld op hun motivatie en interesse voor het onderwerp IT.

En zij zijn niet de enigen die zich openstellen voor senioren. Veel bedrijven specialiseren coaches in het begeleiden van senioren bij hun professionele omscholing, zoals de website Nouvelle Vie Professionnelle.

Goed nieuws voor degenen die nieuwe vaardigheden nodig hebben om een bedrijf te starten, want de wereld van start-ups is niet enkel weggelegd voor studenten en jonge professionals. In 2018 richtten meer dan 66.000 "senioren" een individuele onderneming op, maar liefst 17% van alle individuele onderneming, volgens INSEE (Institut National de la Statistique et des Études Économiques).