50-plussers zijn fervente reizigers

Naar aanleiding van de 30ste verjaardag van Plus Magazine organiseerde Roularta Research een grootschalige lezersenquête over de redactionele pijlers van het magazine. 

Vijftigplussers houden van reizen. 40% van de vijftigplussers trekt er zelfs minstens 3 maal per jaar op uit voor een verblijf van minstens 3 nachten. 1 op de 2 vijftigplussers geeft hierbij de voorkeur aan een zonnige bestemming en/of zoekt de rust van de natuur op. 1 op 3 houdt van culturele uitstappen.

Lees verder en ontdek meer resultaten uit de grootschalige lezersenquête bij Plus Magazine! 

10.09.18 Sylvie Mayi

Tijdens hun vakantie verblijven 3 op de 4 vijftigplussers het liefst in een hotel, 1 op de 10 heeft een eigen vakantiewoning. Wandelen is een zeer populaire activiteit ter plaatse, maar liefst 82% wandelt graag wanneer ze op vakantie zijn. 6 op de 10 vijftigplussers laten zich tijdens hun verblijf culinair verwennen op restaurant en 1 op 5 spendeert wat geld tijdens een shopping trip.

Vijftigplussers zijn actieve vakantiegangers die een hoogkwalitatieve omkadering weten te appreciëren. Comfort (91%) en luxe (45%) spelen een belangrijke rol in de keuze van de vakantiebestemming. 20% vindt de aanwezigheid van sportfaciliteiten ter plaatse een meerwaarde.

Zin om nog meer cijfers omtrent de reislustige senioren te krijgen? Geef ons dan nu een seintje.

Bron: Roularta Research / Enquête Plus Magazine, 2018.